Vasario 16-ąją Istorinė Prezidentūra Kaune lankytojus pasitiko nepaprastai spalvingai ir šventiškai pasipuošusi. Salėse eksponuota daugiau kaip 1000 Valstybės atkūrimo dienai skirtų sveikinimų, per pastarąsias dvi savaites suplaukusių iš visų Lietuvos kampelių. Lankytojams teko kaip reikiant padirbėti renkant patį geriausią sveikinimą 3 kategorijose: teksto, teksto su apipavidalinimu ir vaizdo. Galerijoje 27 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Akcija „Pasveikinkim vieni kitus!“ Istorinėje Prezidentūroje

Šių metų vasario 28 d. Istorinėje Prezidentūroje įvyko Prezidento Aleksandro Stulginskio 127-osioms gimimo metinėms skirtas iškilmingas Aleksandro Stulginskio universiteto senato posėdis Galerijoje 7 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Prezidento Aleksandro Stulginskio 127-osioms gimimo metinėms skirtas iškilmingas Aleksandro Stulginskio universiteto senato posėdis

Istorinėje Prezidentūroje pristatyta Lietuvoje ir už jos ribų gerai žinomo ir pripažinto numizmato Stanislovo Sajausko knyga „Pinigų istorija“. Galerijoje 11 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Prof. Stanislovo Sajausko knygos „Pinigų istorija“ sutiktuvės

Istorinės Prezidentūros Audiencijų salėje kovo 8 d. pristatyta istoriko ir diplomato prof. Alfonso Eidinto knyga „Antanas Smetona ir jo aplinka“. Galerijoje 13 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Prof. Alfonso Eidinto knygos „Antanas Smetona ir jo aplinka“ pristatymas

Istorinėje Prezidentūroje pristatytas Kristinos Čyžiūtės fotografijų ir pasakojimų ciklas „Kauno miesto herojai“. Autorė pakvietė iš arčiau pažvelgti į mūsų kasdienybės stebukladarius, kurių dėka Kaunas yra Miestas. Galerijoje 13 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Kristinos Čyžiūtės fotografijų ir pasakojimų ciklas „Kauno miesto herojai“

Istorinėje Prezidentūroje pristatyta politikos ir visuomenės veikėjo, aktyvaus antisovietinio pasipriešinimo dalyvio Antano Terlecko knyga „Laisvės priešaušryje: rezistento prisiminimai (1970–1986)“. Galerijoje 8 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Sovietmečio disidento Antano Terlecko atsiminimų knygos pristatymas

Politiko, istoriko dr. Arvydo Anušausko knygos „Teroras 1940-1958 m.“ pristatymas. Galerijoje 4 nuotraukos.

Skaityti daugiau: Dr. Arvydo Anušausko knygos „Teroras 1940-1958 m.“ pristatymas